Uriah Heep napovedujejo poslovilno “Magician’s Farewell” turnejo!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 45

Uriah Heep, britanski velikani rocka, objavljajo novico v kateri je vodja Mick Box (spodaj lahko preverite video njegovega enominutnega nagovora) dejal, da se v prihodnjem letu pripravljajo na postopno slovo od koncertnih odrov sveta.

Zadnja turneja skupine imenovana “Magician’s Farewell”, se bo pričela v prihodnjem februarju, koncerte pa mislijo Uriah Heep raztegniti od dveh do treh let in odigrati nastope na čim več prizoriščih. Skupina ne negira nastopanja na občasnih sporadičnih koncertih ter festivalih tudi v prihodnje.

Uriah Heep so bili ustanovljeni konec leta 1969 v Londonu pod imenom Spice, a so se v začetku naslednjega leta preimenovali in 20. marca 1970 odigrali svoj prvi koncert kot Uriah Heep. Koncert se je zgodil na Technical College v mestu Salisbury (Anglija, Wiltshire). Od takrat, pa vse do danes so odigrali več kot 3600 koncertov – v letošnjem letu recimo 65. Koncertirali so vsako leto z izjemo kriznega leta 1981, ko je bila prihodnost skupine po abortusu z albumom “Conquest” leto dni prej, ter ‘eksodusu’ iz skupine, pri čemer je Mick Box ostal povsem osamljen, negotova.

Zadnja plošča skupine “Chaos And Colour” je izšla konec lanskega januarja – RockLine recenzija!

Na fotografiji: Mick Box (levo) in Bernie Shaw (desno) med nastopom Uriah Heep 15. 2. 2019, v češki prestolnici Praga (prizorišče Forum Karlin) – RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta, na katerem so poleg Uriah Heep nastopili še legendarni nemški metalci U.D.O., lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki