Prihaja knjiga “Rush At 50”

Motorbooks 2024
0 30

Motorbooks, založba skupine Quarto, bo 17. septembra izdala novo knjigo o progresivnorockovskih ikonah Rush z naslovom “Rush At 50” s strani avtorja in rock novinarja Daniela Bukszpana.

V knjigi Rush At 50, ki je lično urejena in nabito polna s fotografijami, je zgodovina kanadskih rockerjev predstavljena na podlagi petdesetih prelomnih dogodkov, s pomočjo ilustriranega časovnega diagrama.

Skupina Rush, ki je bila ustanovljena leta 1968 v Torontu, je postala ena najbolj priljubljenih in najbolje prodajanih skupin v zgodovini rocka, zahvaljujoč njihovemu neutrudnemu prizadevanju in domiselni, nenehni glasbeni evoluciji. Bogato ilustrirana in v hudomušnem kontekstu napisana knjiga poznavalca skupine Rush in glasbenega novinarja Dana Bukszpana je poklon triu ob 50. obletnici izida njihovega prvenca, saj je v njej zbranih in obravnavanih 50 najpomembnejših mejnikov v njihovi karieri.

Nekaj časovnih mejnikov skupine skozi dekade delovanja:

  • Rush sta ustanovila basist Geddy Lee in kitarist Alex Lifeson v predmestju Toronta, prvi koncerti in turneje, na katerih so odpirali koncerte KISS
  • preboj v ZDA po zaslugi clevelandskega DJ-ja
  • vloga soustanovitelja skupine, bobnarja Johna Rutseyja
  • zgodnja era Rush pod vplivom skupine Led Zeppelin in njihov prebojni album “2112”
  • nenehno glasbena evolucija skozi sedemdeseta in osemdeseta prejšnjega stoletja
  • kontroverzni vpliv pisateljice Ayn Rand na besedila Neila Pearta
  • hipoma vpadljiv in prepoznaven vokalni slog Geddyja Leeja
  • snemanja z različnimi producenti v Walesu, Quebecu in drugod po svetu

Ob pregledu petdesetih ključnih mejnikov predstavi Buszpan edinstven pogled na kariero skupine Rush, ki so se iz male barske skupinice Toronta polagoma prelevili v mednarodno mega-platinasto zasedbo, ki je polnila stadione. Vsaka stran knjige je ilustrirana z osupljivimi koncertnimi fotografijami in fotografijami iz zakulisja, vključno s plakati, 7-palčnimi ovitki, odtisi vstopnic in drugimi fotografijami.

Rezultat je epski poklon eni najbolj vplivnih in občudovanih skupin v zgodovini rocka.

Knjigo “Rush At 50” lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki