Triptykon ustvarjajo nov studijski album!

foto: Roland Moeck/Arkana PhotoArt 2023
0 56

Triptykon, švicarsko-nemška avantgardna ekstremna metalska formacija, se bo po daljšem obdobju neaktivnosti v letošnjem vrača z namenom, da dokončna snemanje svojega dolgo pričakovanega četrtega albuma.

Novi studijski album bo po napovedih skupine predvidoma izšel leta 2025 pri založbi Century Media Records/Sony Music Entertainment. Triptykon so preko lastne založbe Prowling Death Records 1. junija 2024 podpisali novo (razširjeno) licenčno pogodbo z založbo CMR/SME, pri čemer ne izključujejo možnosti izdaje EP-ja, še pred izidom novega albuma.

Po fazi komponiranja in aranžiranja novega materiala, ki poteka v švicarskem Zürichu, kjer so Triptykon sicer nastanjeni, se bodo Triptykon preselili v studio kitarista V. Santure na Bavarsko. V. Santura bo poskrbel za snemanje in miks albuma. Za produkcijo bosta znova poskrbela V. Santura in Tom Gabriel Warrior.

Trenutne obnovljene aktivnosti skupine, ki je legitimna naslednica Celtic Frost, se simbolično vežejo na obdobje izpred 40. let, ko so Celtic Frost pričeli z delom na svojem studijskem prvencu “Morbid Tales”.

Triptykon so:
Tom Gabriel Warrior (vokal/kitara)
Vanja Slajh (bas kitara)
V. Santura (kitara/vokal)
Hannes Grossmann (bobni/perkusije).

Triptykon so pred tem izdali albume: “Eparistera Daimones” (2010), “Melana Chasmata” (2014) in “Requiem – Live At Roadburn 2019” (2020).

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki