Dejan Lapanja & Gašper Peršl napovedujeta album “Step Out of the Shakers”

Dejan Lapanja & Gašper Peršl 2024 (press/promo)
0 145

Kitarsko-bobnarski duo predstavlja svoj instrumentalni prvenec!

Kitarist Dejan Lapanja in bobnar Gašper Peršl vstopata v zvočni labirint progresivnega jazz-rocka kot kitarsko bobnarski duo, ki s svojimi instrumentalnimi kompozicijami prepleta duh sedemdesetih let s sodobnim pristopom. Ljubljanski dvojec obenem stremi k organski prvinskosti distorzirane kitarske krajine, v kateri je konec petdesetih let prejšnjega stoletja rokenrol ustvarjal kitarist Link Wray.

Dejan o projektu: “Ob koncu tisočletja, še pred študijem jazza, sva bila z Gašperjem fena angleških prog-rock bandov, kot so Yes, King Crimson, The Who, Genesis ter slovenske skupine Buldožer. Zdi se, da nama tovrstna godba spet hodi naproti.”

Na festivalu Keltika v Cerknem sta 28. junija letos premierno predstavila novo zgoščenko z naslovom “Step Out of the Shakers.” Skladbe z albuma delujejo kot nekakšen kolaž, sestavljen iz elementov, ki so se zbirali zadnjih dvajset let. Ideje so se v konceptualno celoto združile v brezdelju prve karantene leta 2020, ko sta Dejan in Gašper po skoraj desetletju znova združila moči in ustvarila zvočne krajine. Čeprav razgaljene do kosti, v minimalistični zasedbi z rafiniranim zvokom ohranjajo brezkompromisno intenzivnost.

Dejan Lapanja in Gašper Peršl sta se kalila v kultnih skupinah, kot sta bili Olivija in rock zasedba Ulixes. Dejan je nato sodeloval z ustvarjalci, kot so Laibach (projekt Volkswagner), Terrafolk, Vlatko Stefanovski in Vasko Atanasovski. Trenutno ustvarja s pevko Severo Gjurin in kantavtorico Katarino Juvančič, ter s skupino Bakalina Velika. Tudi Gašper Peršl kot bobnar, domač v večih glasbenih žanrih, sodeluje z mnogimi znanimi imeni domače avtorske scene. V zadnjih 20 letih redno nastopa s skupino Vlado Kreslin in Mali bogovi, trenutno pa ustvarja tudi s skupino Nakana in kantavtorjem Juretom Lesarjem.

Njun prvenec Step Out of the Shakers” bo od 15. julija dostopen na vseh večjih pretočnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, Bandcamp in drugi.

Seznam skladb:
1. Step Out of the Shakers (5:19)
2. Swirl and Cmizdrith Shawn (3:59)
3. Jeste li vidjeli (5:16)
4. Spring to Summer (5:49)
5. Goodbye My Friends (6:51)
6. There Is No Upper Daddy (5:50)
7. Eating the Stars (4:35)
8. Sibirija (5:30)
9. Everything Is Possible (4.57)

Bandcamp profil!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki